Revolution Slider Error: Slider with alias fornebu not found.
Maybe you mean: 'frontpage' or 'hoyskolen-bergen' or 'clarion' or 'Flokk HQ' or 'accenture' or 'asker'

Statoil Fornebu - Five Elements

Statoils kontorsbyggnad på Fornebu med sin fantastiske arkitektur och sina helt unika bygg-tekniska lösningar var ett landmärke redan innan det var uppfört. Inspirationen hämtades från spelet Mikado, vilket tydligt återspeglas i den lekfulla arkitekturen designad av arkitektbyrån A-lab. Byggnaden är 70.000 m2 och här kommer 2500 anställda att husera.

Vanpee AS har i samarbete med Fagerhult levererat ljusstyrningen till bygget. Detta är en av de största anläggningarna i Norge som vi har levererat Helvar DALI ljusstyrning till.

Totalt sitter det närmsre 7000 Helvar DALI-komponenter i bygget, allt från DALI-routers i tavlorna till komponenter som styr ventilationen.

Energieffektivitet är ett av de viktigste kraven i moderna byggnader, därför har det lagts ner mycjet jobb för att programmera DALI-systemet gentemot sådana krav. Det sitter sensorer runt i byggnaden som sörjer  som säkerställer att användarna har fullgod belysning ochh ventilation vid sina arbetsplatser. En så kallad frånvarodetektor ser till att spara ström-förbrukningen. När användaren lämnar sin arbetsplats stänger det intelligenta systemet av ljus och ventilation.  

 Vanpee-produkter i detta projekt